Przejdź do treści
O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Menu
O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Alarm
994
O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Menu
O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Alarm
994
Jakość wody
Ujmowanie wody
Uzdatnianie
Jakość wody
Twardość wody
Jakość wody
Oborniki (Kowanówko)
Pacholewo
Nieczajna
Wypalanki
Maniewo
Oborniki (Kowanówko)
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganiznów w 22°C po 72h
jtk/1 ml
0
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
0,20
7
Barwa
mg/1 Pt
<5
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
akceptowalny
10
pH
–
7,5
11
Przewodność (w 25 °C )
μS/cm
836
12
Żelazo
mg/l
<0,05
13
Mangan
μg/l
<1,0
14
Amonowy jon
mg/l
<0,06
15
Azotyny
mg/l
<0,03
16
Azotany
mg/l
7,8
17
Fluorki
mg/l
0,63
18
Chlorki
mg/l
68,5
19
Siarczany
mg/l
93,6
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
314
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
3,46
22
Sód
mg/l
50,6
23
Cyjanki
μg/l
<15
24
Bor
mg/l
0,069
25
Glin
μg/l
<10
26
Chrom
μg/l
<1
27
Nikiel
μg/l
2,9
28
Miedź
mg/l
<0,010
29
Arsen
μg/l
1,8
30
Selen
μg/l
<1
31
Srebro
μg/l
<0,001
32
Kadm
μg/l
<0,1
33
Antymon
μg/l
<0,1
34
Ołów
μg/l
<1
35
Rtęć
μg/l
<0,10
36
Benzo(a)piren
μg/l
<0,0025
37
Σ WWA
μg/l
<0,005
38
Chloroform
μg/l
8,6
39
Bromodichlorometan
μg/l
5,1
40
Σ THM
μg/l
18
41
1,2 – dichloroetan
μg/l
<0,40
42
Σ trichloroetenu i tetrachloroetenu
μg/l
<0,40
43
Tetrachlorometan
μg/l
<0,50
44
Benzen
μg/l
<0,20
45
α – HCH
μg/l
<0,010
46
HCB
μg/l
<0,010
47
β – HCH
μg/l
<0,010
48
ϒ – HCH
μg/l
<0,010
49
δ – HCH
μg/l
<0,010
50
Heptachlor
μg/l
<0,010
51
Aldryna
μg/l
<0,010
52
Epoksyd heptachloru
μg/l
<0,010
53
α – endosulfan
μg/l
<0,010
54
Dieldryna
μg/l
<0,010
55
p, p` – DDE
μg/l
<0,010
56
o, p` – DDD
μg/l
<0,010
57
β – endosulfan
μg/l
<0,010
58
p, p – DDD
μg/l
<0,010
59
Aldehyd endryny
μg/l
<0,010
60
Siarczan endosulfanu
μg/l
<0,010
61
Σ Pestycydów
μg/l
<0,010
62
Magnez
mg/l
16,6
63
Chlor wolny
mg/l
0,10
64
Chloraminy
mg/l
<0,10
Pacholewo
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganiznów w 22°C po 72h
jtk/1 ml
1
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
0,21
7
Barwa
mg/1 Pt
19
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
<2
10
pH
–
7,5
11
Przewodność (w 25 °C )
μS/cm
632
12
Żelazo
μg/l
102
13
Mangan
μg/l
22
14
Amonowy jon
mg/l
<0,06
15
Azotyny
mg/l
<0,03
16
Azotany
mg/l
<5,0
17
Fluorki
mg/l
0,56
18
Chlorki
mg/l
12,7
19
Siarczany
mg/l
<5,00
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
241
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
3,83
22
Sód
mg/l
46,8
23
Cyjanki
μg/l
<15
24
Bor
mg/l
0,19
25
Glin
μg/l
<10
26
Chrom
μg/l
<1
27
Nikiel
μg/l
<1
28
Miedź
mg/l
<0,01
29
Arsen
μg/l
<1
30
Selen
μg/l
<1
31
Srebro
μg/l
<1
32
Kadm
μg/l
<0,1
33
Antymon
μg/l
<0,1
34
Ołów
μg/l
<1
35
Rtęć
μg/l
<0,2
36
Benzo(a)piren
μg/l
<0,0025
37
Σ WWA
μg/l
<0,005
38
Chloroform
μg/l
28
39
Bromodichlorometan
μg/l
2,4
40
Σ THM
μg/l
30
41
1,2 – dichloroetan
μg/l
<0,4
42
Σ trichloroetenu i tetrachloroetenu
μg/l
<0,4
43
Tetrachlorometan
μg/l
<0,4
44
Benzen
μg/l
<0,2
45
α – HCH
μg/l
<0,010
46
HCB
μg/l
<0,010
47
β – HCH
μg/l
<0,010
48
ϒ – HCH
μg/l
<0,010
49
δ – HCH
μg/l
<0,010
50
Heptachlor
μg/l
<0,010
51
Aldryna
μg/l
<0,010
52
Epoksyd heptachloru
μg/l
<0,010
53
α – endosulfan
μg/l
<0,010
54
Dieldryna
μg/l
<0,010
55
p, p` – DDE
μg/l
<0,010
56
o, p` – DDD
μg/l
<0,010
57
β – endosulfan
μg/l
<0,010
58
p, p – DDD
μg/l
<0,010
59
Aldehyd endryny
μg/l
<0,010
60
Siarczan endosulfanu
μg/l
<0,010
61
Σ Pestycydów
μg/l
<0,010
62
Magnez
mg/l
19
Nieczajna
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganiznów w 22°C po 72h
jtk/1 ml
3
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
<0,20
7
Barwa
mg/1 Pt
<2,5
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
<2
10
pH
–
7,7
11
Przewodność (w 25 °C )
μS/cm
680
12
Żelazo
μg/l
<40
13
Mangan
μg/l
76
14
Amonowy jon
mg/l
<0,10
15
Azotyny
mg/l
<0,005
16
Azotany
mg/l
1,8
17
Fluorki
mg/l
0,30
18
Chlorki
mg/l
18
19
Siarczany
mg/l
31
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
310
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
2,2
22
Sód
mg/l
24
23
Cyjanki
μg/l
<5
24
Bor
mg/l
0,057
25
Glin
μg/l
<5
26
Chrom
μg/l
<1
27
Nikiel
μg/l
<2
28
Miedź
mg/l
<0,003
29
Arsen
μg/l
<1
30
Selen
μg/l
<1
31
Srebro
μg/l
<2
32
Kadm
μg/l
<0,1
33
Antymon
μg/l
<0,1
34
Ołów
μg/l
<1
35
Rtęć
μg/l
<0,1
36
Benzo(a)piren
μg/l
<5
37
Σ WWA
μg/l
<5
38
Chloroform
μg/l
5
39
Bromodichlorometan
μg/l
<2
40
Σ THM
μg/l
13
41
1,2
μg/l
<0,50
42
Σ trichloroetenu i tetrachloroetenu
μg/l
<2
43
Tetrachlorometan
μg/l
<0,50
44
Benzen
μg/l
<0,50
45
α – HCH
μg/l
<0,020
46
HCB
μg/l
<0,020
47
β – HCH
μg/l
<0,020
48
ϒ – HCH
μg/l
<0,020
49
δ – HCH
μg/l
<0,020
50
Heptachlor
μg/l
<0,020
51
Aldryna
μg/l
<0,020
52
Epoksyd heptachloru
μg/l
<0,020
53
α – endosulfan
μg/l
<0,020
54
Dieldryna
μg/l
<0,020
55
p, p` – DDE
μg/l
<0,020
56
o, p` – DDD
μg/l
<0,020
57
β – endosulfan
μg/l
<0,020
58
p, p – DDD
μg/l
<0,020
59
Aldehyd endryny
μg/l
<0,020
60
Siarczan endosulfanu
μg/l
<0,020
61
Σ Pestycydów
μg/l
<0,020
62
Magnez
mg/l
17
Wypalanki
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganizmów w 22 ‘C po 72 h
jtk/1ml
3
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
<0,20
7
Barwa
mg/1 Pt
19
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
akceptowalny
10
pH
–
7,7
11
Przewodność (w 25 ‘C)
μS/cm
503
12
Żelazo
μg/l
<50
13
Mangan
μg/l
<1
14
Amonowy jon
mg/l
<0,06
15
Azotyny
mg/l
<0,03
16
Azotany
mg/l
<5,0
17
Fluorki
mg/l
0,21
18
Chlorki
mg/l
56,8
19
Siarczany
mg/l
18,2
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
181
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
3,3
22
Sód
mg/l
33
23
Bor
mg/l
0,04
24
Glin
μg/l
<10
25
Chrom
μg/l
<1,0
26
Nikiel
μg/l
<1,0
27
Miedź
mg/l
<0,010
28
Arsen
μg/l
<1,0
29
Selen
μg/l
<1,0
30
Srebro
mg/l
<0,001
31
Kadm
μg/l
<0,1
32
Antymon
μg/l
<0,1
33
Ołów
μg/l
<1,0
Maniewo
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganizmów w 22 ‘C po 72 h
jtk/1ml
0
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
0,24
7
Barwa
mg/1 Pt
23
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
<2
10
pH
–
7,8
11
Przewodność (w 25 ‘C)
μS/cm
566
12
Żelazo
μg/l
<0,50
13
Mangan
μg/l
<1,0
14
Amonowy jon
mg/l
<0,1
15
Azotyny
mg/l
<0,030
16
Azotany
mg/l
<5,0
17
Fluorki
mg/l
0,69
18
Chlorki
mg/l
6,45
19
Siarczany
mg/l
<5,0
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
181
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
4,14
22
Sód
mg/l
59
23
Bor
mg/l
0,23
24
Glin
μg/l
<5
25
Chrom
μg/l
<1,0
26
Nikiel
μg/l
<1,0
27
Miedź
mg/l
<0,010
28
Arsen
μg/l
<1,0
29
Selen
μg/l
<1,0
30
Srebro
mg/l
<0,001
31
Kadm
μg/l
<0,1
32
Antymon
μg/l
<0,1
33
Ołów
μg/l
<1,0
Przydatne
Zgłoś stan licznika
Zobacz
Formularze
Zobacz