Skip to content
O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Menu
O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Alarm
994
O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Menu
O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Alarm
994
Jakość wody
Ujmowanie wody
Uzdatnianie
Jakość wody
Twardość wody
Strona główna
»
O firmie
»
Jakość wody
Jakość wody
Oborniki (Kowanówko)
Pacholewo
Nieczajna
Wypalanki
Maniewo
Oborniki (Kowanówko)
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganiznów w 22°C po 72h
jtk/1 ml
0
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
0,20
7
Barwa
mg/1 Pt
<2,5
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
<2
10
pH
–
7,7
11
Przewodność (w 25 °C )
μS/cm
840
12
Żelazo
mg/l
0,016
13
Mangan
μg/l
<0,5
14
Amonowy jon
mg/l
<0,10
15
Azotyny
mg/l
<0,1
16
Azotany
mg/l
5,6
17
Fluorki
mg/l
0,47
18
Chlorki
mg/l
67
19
Siarczany
mg/l
93
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
320
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
1,6
22
Sód
mg/l
48
23
Cyjanki
μg/l
<5
24
Bor
mg/l
0,053
25
Glin
μg/l
<10
26
Chrom
μg/l
<1
27
Nikiel
μg/l
2,4
28
Miedź
mg/l
<0,017
29
Arsen
μg/l
1,3
30
Selen
μg/l
<1
31
Srebro
μg/l
<0,001
32
Kadm
μg/l
<0,1
33
Antymon
μg/l
<0,1
34
Ołów
μg/l
<1
35
Rtęć
μg/l
<0,10
36
Benzo(a)piren
μg/l
<0,0025
37
Σ WWA
μg/l
<0,005
38
Chloroform
μg/l
5,6
39
Bromodichlorometan
μg/l
6,0
40
Σ THM
μg/l
17
41
1,2 – dichloroetan
μg/l
<0,40
42
Σ trichloroetenu i tetrachloroetenu
μg/l
<0,40
43
Tetrachlorometan
μg/l
<0,50
44
Benzen
μg/l
<0,20
45
α – HCH
μg/l
<0,010
46
HCB
μg/l
<0,010
47
β – HCH
μg/l
<0,010
48
ϒ – HCH
μg/l
<0,010
49
δ – HCH
μg/l
<0,010
50
Heptachlor
μg/l
<0,010
51
Aldryna
μg/l
<0,010
52
Epoksyd heptachloru
μg/l
<0,010
53
α – endosulfan
μg/l
<0,010
54
Dieldryna
μg/l
<0,010
55
p, p` – DDE
μg/l
<0,010
56
o, p` – DDD
μg/l
<0,010
57
β – endosulfan
μg/l
<0,010
58
p, p – DDD
μg/l
<0,010
59
Aldehyd endryny
μg/l
<0,010
60
Siarczan endosulfanu
μg/l
<0,010
61
Σ Pestycydów
μg/l
<0,010
62
Magnez
mg/l
16,6
63
Chlor wolny
mg/l
0,10
64
Chloraminy
mg/l
<0,10
Pacholewo
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganiznów w 22°C po 72h
jtk/1 ml
0
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
0,37
7
Barwa
mg/1 Pt
7,5
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
<2
10
pH
–
7,7
11
Przewodność (w 25 °C )
μS/cm
630
12
Żelazo
μg/l
70
13
Mangan
μg/l
25
14
Amonowy jon
mg/l
<0,10
15
Azotyny
mg/l
<0,10
16
Azotany
mg/l
2,0
17
Fluorki
mg/l
0,43
18
Chlorki
mg/l
13
19
Siarczany
mg/l
5,3
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
250
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
1,3
22
Sód
mg/l
39
23
Cyjanki
μg/l
<5
24
Bor
mg/l
0,18
25
Glin
μg/l
<10
26
Chrom
μg/l
<1
27
Nikiel
μg/l
<1
28
Miedź
mg/l
<0,01
29
Arsen
μg/l
<1
30
Selen
μg/l
<1
31
Srebro
μg/l
<1
32
Kadm
μg/l
<0,1
33
Antymon
μg/l
<0,1
34
Ołów
μg/l
<1
35
Rtęć
μg/l
<0,2
36
Benzo(a)piren
μg/l
<0,0025
37
Σ WWA
μg/l
<0,005
38
Chloroform
μg/l
7
39
Bromodichlorometan
μg/l
2,6
40
Σ THM
μg/l
38
41
1,2 – dichloroetan
μg/l
<0,4
42
Σ trichloroetenu i tetrachloroetenu
μg/l
<0,4
43
Tetrachlorometan
μg/l
<0,4
44
Benzen
μg/l
<0,2
45
α – HCH
μg/l
<0,010
46
HCB
μg/l
<0,010
47
β – HCH
μg/l
<0,010
48
ϒ – HCH
μg/l
<0,010
49
δ – HCH
μg/l
<0,010
50
Heptachlor
μg/l
<0,010
51
Aldryna
μg/l
<0,010
52
Epoksyd heptachloru
μg/l
<0,010
53
α – endosulfan
μg/l
<0,010
54
Dieldryna
μg/l
<0,010
55
p, p` – DDE
μg/l
<0,010
56
o, p` – DDD
μg/l
<0,010
57
β – endosulfan
μg/l
<0,010
58
p, p – DDD
μg/l
<0,010
59
Aldehyd endryny
μg/l
<0,010
60
Siarczan endosulfanu
μg/l
<0,010
61
Σ Pestycydów
μg/l
<0,010
62
Magnez
mg/l
19
Nieczajna
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganiznów w 22°C po 72h
jtk/1 ml
3
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
<0,20
7
Barwa
mg/1 Pt
<2,5
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
<2
10
pH
–
7,7
11
Przewodność (w 25 °C )
μS/cm
680
12
Żelazo
μg/l
<40
13
Mangan
μg/l
76
14
Amonowy jon
mg/l
<0,10
15
Azotyny
mg/l
<0,005
16
Azotany
mg/l
1,8
17
Fluorki
mg/l
0,30
18
Chlorki
mg/l
18
19
Siarczany
mg/l
31
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
310
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
2,2
22
Sód
mg/l
24
23
Cyjanki
μg/l
<5
24
Bor
mg/l
0,057
25
Glin
μg/l
<5
26
Chrom
μg/l
<1
27
Nikiel
μg/l
<2
28
Miedź
mg/l
<0,003
29
Arsen
μg/l
<1
30
Selen
μg/l
<1
31
Srebro
μg/l
<2
32
Kadm
μg/l
<0,1
33
Antymon
μg/l
<0,1
34
Ołów
μg/l
<1
35
Rtęć
μg/l
<0,1
36
Benzo(a)piren
μg/l
<5
37
Σ WWA
μg/l
<5
38
Chloroform
μg/l
5
39
Bromodichlorometan
μg/l
<2
40
Σ THM
μg/l
13
41
1,2
μg/l
<0,50
42
Σ trichloroetenu i tetrachloroetenu
μg/l
<2
43
Tetrachlorometan
μg/l
<0,50
44
Benzen
μg/l
<0,50
45
α – HCH
μg/l
<0,020
46
HCB
μg/l
<0,020
47
β – HCH
μg/l
<0,020
48
ϒ – HCH
μg/l
<0,020
49
δ – HCH
μg/l
<0,020
50
Heptachlor
μg/l
<0,020
51
Aldryna
μg/l
<0,020
52
Epoksyd heptachloru
μg/l
<0,020
53
α – endosulfan
μg/l
<0,020
54
Dieldryna
μg/l
<0,020
55
p, p` – DDE
μg/l
<0,020
56
o, p` – DDD
μg/l
<0,020
57
β – endosulfan
μg/l
<0,020
58
p, p – DDD
μg/l
<0,020
59
Aldehyd endryny
μg/l
<0,020
60
Siarczan endosulfanu
μg/l
<0,020
61
Σ Pestycydów
μg/l
<0,020
62
Magnez
mg/l
17
Wypalanki
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganizmów w 22 ‘C po 72 h
jtk/1ml
3
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
<0,20
7
Barwa
mg/1 Pt
19
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
akceptowalny
10
pH
–
7,7
11
Przewodność (w 25 ‘C)
μS/cm
503
12
Żelazo
μg/l
<50
13
Mangan
μg/l
<1
14
Amonowy jon
mg/l
<0,06
15
Azotyny
mg/l
<0,03
16
Azotany
mg/l
<5,0
17
Fluorki
mg/l
0,21
18
Chlorki
mg/l
56,8
19
Siarczany
mg/l
18,2
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
181
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
3,3
22
Sód
mg/l
33
23
Bor
mg/l
0,04
24
Glin
μg/l
<10
25
Chrom
μg/l
<1,0
26
Nikiel
μg/l
<1,0
27
Miedź
mg/l
<0,010
28
Arsen
μg/l
<1,0
29
Selen
μg/l
<1,0
30
Srebro
mg/l
<0,001
31
Kadm
μg/l
<0,1
32
Antymon
μg/l
<0,1
33
Ołów
μg/l
<1,0
Maniewo
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganizmów w 22 ‘C po 72 h
jtk/1ml
0
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
<0,20
7
Barwa
mg/1 Pt
5
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
<2
10
pH
–
7,7
11
Przewodność (w 25 ‘C)
μS/cm
670
12
Żelazo
μg/l
16
13
Mangan
μg/l
5
14
Amonowy jon
mg/l
<0,1
15
Azotyny
mg/l
<0,1
16
Azotany
mg/l
1,8
17
Fluorki
mg/l
0,67
18
Chlorki
mg/l
6,6
19
Siarczany
mg/l
3,4
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
180
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
0,70
22
Sód
mg/l
59
23
Bor
mg/l
0,22
24
Glin
μg/l
<5
25
Chrom
μg/l
<1,0
26
Nikiel
μg/l
<1,0
27
Miedź
mg/l
<0,010
28
Arsen
μg/l
<1,0
29
Selen
μg/l
<1,0
30
Srebro
mg/l
<0,001
31
Kadm
μg/l
<0,1
32
Antymon
μg/l
<0,1
33
Ołów
μg/l
<1,0
Przydatne
Zgłoś stan licznika
Zobacz
Formularze
Zobacz