O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Menu
O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Alarm
994
O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Menu
O firmie
Aktualności
Obsługa klienta
Usługi
BIP
Kontakt
Alarm
994
Jakość wody
Ujmowanie wody
Uzdatnianie
Jakość wody
Twardość wody
Strona główna
»
O firmie
»
Jakość wody
Jakość wody
Oborniki (Kowanówko)
Pacholewo
Nieczajna
Wypalanki
Maniewo
Oborniki (Kowanówko)
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganiznów w 22°C po 72h
jtk/1 ml
0
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
0,20
7
Barwa
mg/1 Pt
<2,5
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
<2
10
pH
–
7,9
11
Przewodność (w 25 °C )
μS/cm
850
12
Żelazo
mg/l
<0,04
13
Mangan
μg/l
<1
14
Amonowy jon
mg/l
<0,06
15
Azotyny
mg/l
<0,3
16
Azotany
mg/l
13
17
Fluorki
mg/l
0,62
18
Chlorki
mg/l
68
19
Siarczany
mg/l
97
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
320
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
2,4
22
Sód
mg/l
45
23
Cyjanki
μg/l
<5
24
Bor
mg/l
0,058
25
Glin
μg/l
10,0
26
Chrom
μg/l
<1
27
Nikiel
μg/l
3,0
28
Miedź
mg/l
<0,01
29
Arsen
μg/l
1,4
30
Selen
μg/l
<1
31
Srebro
μg/l
<0,001
32
Kadm
μg/l
<0,1
33
Antymon
μg/l
<0,1
34
Ołów
μg/l
<1
35
Rtęć
μg/l
<0,10
36
Benzo(a)piren
μg/l
<0,0025
37
Σ WWA
μg/l
<0,005
38
Chloroform
μg/l
5,6
39
Bromodichlorometan
μg/l
<2,0
40
Σ THM
μg/l
12
41
1,2 – dichloroetan
μg/l
<0,40
42
Σ trichloroetenu i tetrachloroetenu
μg/l
<0,40
43
Tetrachlorometan
μg/l
<0,50
44
Benzen
μg/l
<0,20
45
α – HCH
μg/l
<0,010
46
HCB
μg/l
<0,010
47
β – HCH
μg/l
<0,010
48
ϒ – HCH
μg/l
<0,010
49
δ – HCH
μg/l
<0,010
50
Heptachlor
μg/l
<0,010
51
Aldryna
μg/l
<0,010
52
Epoksyd heptachloru
μg/l
<0,010
53
α – endosulfan
μg/l
<0,010
54
Dieldryna
μg/l
<0,010
55
p, p` – DDE
μg/l
<0,010
56
o, p` – DDD
μg/l
<0,010
57
β – endosulfan
μg/l
<0,010
58
p, p – DDD
μg/l
<0,010
59
Aldehyd endryny
μg/l
<0,010
60
Siarczan endosulfanu
μg/l
<0,010
61
Σ Pestycydów
μg/l
<0,010
62
Magnez
mg/l
19
63
Chlor wolny
mg/l
0,30
64
Chloraminy
mg/l
<0,10
Pacholewo
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganiznów w 22°C po 72h
jtk/1 ml
1
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
<0,20
7
Barwa
mg/1 Pt
13
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
<2
10
pH
–
7,5
11
Przewodność (w 25 °C )
μS/cm
629
12
Żelazo
μg/l
76,1
13
Mangan
μg/l
25
14
Amonowy jon
mg/l
<0,06
15
Azotyny
mg/l
<0,03
16
Azotany
mg/l
<5,0
17
Fluorki
mg/l
0,42
18
Chlorki
mg/l
12,1
19
Siarczany
mg/l
<5,0
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
249
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
3,38
22
Sód
mg/l
47,2
23
Cyjanki
μg/l
<5
24
Bor
mg/l
0,17
25
Glin
μg/l
<10
26
Chrom
μg/l
<1
27
Nikiel
μg/l
<1
28
Miedź
mg/l
<0,01
29
Arsen
μg/l
<1
30
Selen
μg/l
<1
31
Srebro
μg/l
<1
32
Kadm
μg/l
<0,1
33
Antymon
μg/l
<0,1
34
Ołów
μg/l
<1
35
Rtęć
μg/l
<0,2
36
Benzo(a)piren
μg/l
<0,0025
37
Σ WWA
μg/l
<0,005
38
Chloroform
μg/l
24
39
Bromodichlorometan
μg/l
2,5
40
Σ THM
μg/l
40
41
1,2 – dichloroetan
μg/l
<0,4
42
Σ trichloroetenu i tetrachloroetenu
μg/l
<0,4
43
Tetrachlorometan
μg/l
<0,4
44
Benzen
μg/l
<0,2
45
α – HCH
μg/l
<0,010
46
HCB
μg/l
<0,010
47
β – HCH
μg/l
<0,010
48
ϒ – HCH
μg/l
<0,010
49
δ – HCH
μg/l
<0,010
50
Heptachlor
μg/l
<0,010
51
Aldryna
μg/l
<0,010
52
Epoksyd heptachloru
μg/l
<0,010
53
α – endosulfan
μg/l
<0,010
54
Dieldryna
μg/l
<0,010
55
p, p` – DDE
μg/l
<0,010
56
o, p` – DDD
μg/l
<0,010
57
β – endosulfan
μg/l
<0,010
58
p, p – DDD
μg/l
<0,010
59
Aldehyd endryny
μg/l
<0,010
60
Siarczan endosulfanu
μg/l
<0,010
61
Σ Pestycydów
μg/l
<0,010
62
Magnez
mg/l
21
Nieczajna
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganiznów w 22°C po 72h
jtk/1 ml
2
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
0,36
7
Barwa
mg/1 Pt
<2,5
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
<2
10
pH
–
7,6
11
Przewodność (w 25 °C )
μS/cm
702
12
Żelazo
μg/l
<40
13
Mangan
μg/l
46
14
Amonowy jon
mg/l
<0,10
15
Azotyny
mg/l
<0,005
16
Azotany
mg/l
1,3
17
Fluorki
mg/l
0,28
18
Chlorki
mg/l
17
19
Siarczany
mg/l
33
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
320
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
0,98
22
Sód
mg/l
25
23
Cyjanki
μg/l
<5
24
Bor
mg/l
0,055
25
Glin
μg/l
<5
26
Chrom
μg/l
<1
27
Nikiel
μg/l
<2
28
Miedź
mg/l
<0,003
29
Arsen
μg/l
<1
30
Selen
μg/l
<1
31
Srebro
μg/l
<2
32
Kadm
μg/l
<0,1
33
Antymon
μg/l
<0,1
34
Ołów
μg/l
<1
35
Rtęć
μg/l
<0,1
36
Benzo(a)piren
μg/l
<5
37
Σ WWA
μg/l
<5
38
Chloroform
μg/l
5
39
Bromodichlorometan
μg/l
<2
40
Σ THM
μg/l
12
41
1,2
μg/l
<0,50
42
Σ trichloroetenu i tetrachloroetenu
μg/l
<2
43
Tetrachlorometan
μg/l
<0,50
44
Benzen
μg/l
<0,50
45
α – HCH
μg/l
<0,020
46
HCB
μg/l
<0,020
47
β – HCH
μg/l
<0,020
48
ϒ – HCH
μg/l
<0,020
49
δ – HCH
μg/l
<0,020
50
Heptachlor
μg/l
<0,020
51
Aldryna
μg/l
<0,020
52
Epoksyd heptachloru
μg/l
<0,020
53
α – endosulfan
μg/l
<0,020
54
Dieldryna
μg/l
<0,020
55
p, p` – DDE
μg/l
<0,020
56
o, p` – DDD
μg/l
<0,020
57
β – endosulfan
μg/l
<0,020
58
p, p – DDD
μg/l
<0,020
59
Aldehyd endryny
μg/l
<0,020
60
Siarczan endosulfanu
μg/l
<0,020
61
Σ Pestycydów
μg/l
<0,020
62
Magnez
mg/l
19
Wypalanki
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganizmów w 22 ‘C po 72 h
jtk/1ml
7
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
0,21
7
Barwa
mg/1 Pt
15
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
akceptowalny
10
pH
–
7,5
11
Przewodność (w 25 ‘C)
μS/cm
520
12
Żelazo
μg/l
<50
13
Mangan
μg/l
1,5
14
Amonowy jon
mg/l
<0,06
15
Azotyny
mg/l
<0,05
16
Azotany
mg/l
<5
17
Fluorki
mg/l
0,25
18
Chlorki
mg/l
66,1
19
Siarczany
mg/l
25,5
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
209,0
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
1,69
22
Sód
mg/l
27,9
23
Bor
mg/l
0,029
24
Glin
μg/l
<10
25
Chrom
μg/l
<1,0
26
Nikiel
μg/l
<1,0
27
Miedź
mg/l
<0,010
28
Arsen
μg/l
<1,0
29
Selen
μg/l
<1,0
30
Srebro
mg/l
<0,001
31
Kadm
μg/l
<0,1
32
Antymon
μg/l
<0,1
33
Ołów
μg/l
<1,0
Maniewo
Lp.
Parametr
Jednostka
Wartość
1
Ogólna liczba mikroorganizmów w 22 ‘C po 72 h
jtk/1ml
27
2
Bakterie grupy coli
jtk/100 ml
0
3
Escherichia coli
jtk/100 ml
0
4
Enterokoki
jtk/100 ml
0
5
Clostridium perfringens
jtk/100 ml
0
6
Mętność
NTU
0,22
7
Barwa
mg/1 Pt
15
8
Zapach
TON
<2
9
Smak
–
<2
10
pH
–
7,9
11
Przewodność (w 25 ‘C)
μS/cm
570
12
Żelazo
μg/l
<40
13
Mangan
μg/l
5
14
Amonowy jon
mg/l
<0,1
15
Azotyny
mg/l
<0,1
16
Azotany
mg/l
1,9
17
Fluorki
mg/l
0,76
18
Chlorki
mg/l
6,7
19
Siarczany
mg/l
1,8
20
Twardość (CaCO3)
mg/l
170
21
Utlenialność (KMnO4)
mg/l
3,5
22
Sód
mg/l
64
23
Bor
mg/l
0,22
24
Glin
μg/l
<10
25
Chrom
μg/l
<1,0
26
Nikiel
μg/l
<1,0
27
Miedź
mg/l
<0,010
28
Arsen
μg/l
<1,0
29
Selen
μg/l
<1,0
30
Srebro
mg/l
<0,001
31
Kadm
μg/l
<0,1
32
Antymon
μg/l
<0,1
33
Ołów
μg/l
<1,0
Przydatne
Zgłoś stan licznika
Zobacz
Formularze
Zobacz
Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.